mandag 2. mai 2011

Snipp, Snapp, Snute, Bin Laden er ute


Dette skal være den døde Bin laden
Sent i går kveld kom nyheten om at Osama Bin Laden har blitt drept av amerikanske styrker. Liket skal ha blitt tatt vare på som ett bevis. Bin Laden ble drept i ett hus han oppholdt seg i, i Pakistan.
De siste ti årene har det vært usikkert om Bin Ladens status som død eller levende. De fleste har antatt at han har vært død. Derfor kommer denne nyheten som en overraskelse på mange. Dette er en stor seier for amerikanerne og Obama. For Pakistan er det litt flaut at han har befunnet seg på deres territoriet. Spesielt ettersom flere Pakistanske offiserer skal ha vært nærmeste naboer.

Det er jo kjempeflott at verdens mest ettersøkte mann de siste tiårene har blitt tatt, men jeg tar meg selv likevel i å stille noen spørsmål ved dette.
Hvorfor ble ikke Bin Laden tatt i live? Å kunne paradert med Bin Laden fanget i live på video hadde vært en mye større triumf enn ett bilde av hans(?) maltrakterte ansikt.
Jeg mener han burde vært tatt i live og stilt for en domstol. Slik at han fikk så til ansvar for sine handlinger. Død er dessuten den lette veien ut. Han burde heller fått råtne i fengsel og betalt for sine handlinger.
Bin Laden skal ha oppholdt seg i en villa i et bebodd område. Hvordan er det mulig at han kan ha oppholdt seg her uten å bli oppdaget etter ti år med leting i disse områdene? Burde han ikke blitt tatt for lenge siden isåfall?
Er det ikke litt av ett sammentreff også at han blir tatt nesten nøyaktig 10 år etter? Det er jo toppen av kransekaka til 10 års markeringen.
Det er også veldig flott for Obama nå når kampen om neste presidentperiode så vidt har begynt. Han kommer til å bli presidenten som tok Bin Laden. Det er gull verdt i en valgkamp.
Og til slutt, er det virkelig Bin Laden vi ser på bildet? Kan vi være 100% sikker på det? Det ligner ja, men kan det ikke være en som er veldig lik?

Jeg er selvfølgelig kjempe glad for at mannen som har vært selve symbolet på ondskap, nesten på lik linje som djevelen er tatt, men jeg bare har en følelse av at dette gikk for fort og for lett, etter ti år tok det bare 40 minutter plutselig å ta ham.

Ingen kommentarer: