tirsdag 10. mai 2011

Kranglekorset

Utdelelsen av denne utmerkelsen har skapt furore i media

Det siste døgnet har utdelelsen, eller hvem som utdelte krigskorset 8. mai skapt furore og krigerske tilstander i medie-Norge. Statsministeren delte selv ut krigskorset istedenfor kongen. Han skal ha blitt nektet dette.

At denne ubetydelige saken har skapt så mye styr viser virkelig hva media er opptatt av... Å ja jeg mener denne saken egentlig er ubetydelig fordi denne utmerkelsen ble utdelt av den som den burde blitt utdelt av, vår øverste statssjef. Ja, på papiret er det kongen, men for oss som lever i realiteten er det statsminister Stoltenberg. Jeg synes det er flott at han vil dele ut korset. Det er jo trossalt regjeringen som bestemmer hvilke kriger og oppdrag Norge skal delta i. Da er det bare fint at de viser sin støtte på denne måten. Kongen har ingenting med disse avgjørelsene å gjøre!
Noen av prisvinnerne sa at de sloss for Norge og fedrelandet, ikke regjeringen. Vel regjeringen styrer jo på vegne av det norske folk, og består av norske folk, ergo er de jo en del av fedrelandet...
Hvis de er så jævlig misfornøyd med statsministerens jobb som premieutdeler kan de ikke bare arrangere en ny seremoni?! Jeg hadde forstått at de var sin og skuffet om krigskorset ble utdelt av en statssekretær eller noen andre laverestående, men statsministeren er jo så og si det beste du kan få.

Det er så typisk media å blåse opp slike saker. Jeg synes iallefall ikke hvem som delte ut ett eller annet(Ja jeg vet det er en STOR utmerkelse å få) så viktig i forhold til andre ting som skjer.

1 kommentar:

Anonym sa...

skjønner ikke hva riktig problemet er her, det er vel samme det hvem som leverer prisen, begge er jo høyt stående mennesker som jobber for fedrelandet.

-2ne-