onsdag 10. november 2010

USA er respektløse

USA eier ikke respekt for andre staters suverenitet. 
Irak-krigen er ett eksempel og nå overvåkningen av utenlandske borgere i forskjellige stater.

USA har uten tvil overtrådd Norges suverenitet hvis norske myndigheter ikke visste noe om dette. Noen vil mene USA gjorde dette også for Norges beste, men hvis det er tilfellet hvorfor ikke informere myndighetene om dette?

Selv om de som har blitt overvåket er involvert i terrorisme er det norsk etterretnings oppgave å etterforske dem. 
Har amerikanske etterretning kun overvåket folk de kan bevise er involvert i terrorisme? Hvem er de overvåkede?
Overvåkningsgruppen skal ha tatt bilder av folk som har deltatt i fredelige demonstranter. Det er skremmende og er ikke en terrorhandling.

Det virker som norske myndigheter er litt passive når det gjelder denne saken. Krenkelse av nasjoners suverenitet er meget alvorlig!
Er de passive fordi de er "redde" for USA? Hva kan norske myndigheter egentlig gjøre?
Jeg mener norske myndigheter må slå hardt i bordet og kreve alle fakta NÅ! De må også kreve at eventuelle pågående operasjoner som denne må stanses umiddelbart. Utenriksminister Jonas Gahr Støre sa at han ikke hadde fått et bra nok svar fra amerikanerne. Vel da må han kreve et godt nok svar! Dette har pågått på norsk jord mot norske folk. Vis litt baller! Jeg blir nesten litt flau over norske myndigheter. Justisministeren visste heller ingenting. Det kom jo som et sjokk...  Han er latterlig og burde byttes ut.

USA må lære at de ikke kan holde på som de vil! Det må Norge gjøre klart for dem i denne saken. Selv om de er blandt våre nærmeste allierte. Vi kan ikke alliere oss med stater som ikke respekterer oss og vår suverenitet. 

Ingen kommentarer: