torsdag 25. november 2010

På tide med en kvinnelig generalsekretær


De Forente Stater, FN, legger i sitt arbeid stor vekt på kvinners posisjon i samfunn, krig og politikk, og kvinners rettigheter. Derfor synes jeg det er meget uheldig at de opp til nå ikke har hatt en kvinnelig generalsekretær. Det begynner å bli på høy tid! Hvis vi skal styrke kvinners posisjon i verdenssamfunnet må kvinner ha en finger med i spillet, og må også tiltre i høye stillinger som vanligvis tilfaller menn. Kvinner må helt til topps!
Menn kan ikke forandre verden for kvinner helt uten kvinner. Kvinner vet hva kvinner trenger, kvinner vet hvordan kvinner tenker. 
Ban Ki-Moons første periode som generalsekretær går ut 2011. Sjansen er vel stor for gjenvalg, og det er mulig han fortjener det. Personlig synes jeg han er en ganske anonym og lavt profilert person i forhold til sin forgjenger Kofi Annan. Annan vant bl.a. Nobels Fredspris.


Finlands president Tarja Halonen


2011=kvinnelig generalsekretær!
Fra Norge nominerer jeg vår alles kjære landsmorder Gro Harlem Brundtland. Så vidt jeg vet har navnet hennes kommet opp før. Hun har erfaring som statsleder, og har deltatt i mye internasjonalt arbeid, bl.a. sammen med Nelsom Mandela og Desmond Tutu i "De eldre" og i WHO(World Health Organization).
Fra Finland, Tarja Halonen. Ti år som finsk president må vel bety at hennes tid snart er over i Finland. Hva med å fortsette som leder i FN? 
Fra Latvia, Vaira Vike-Freiberga. Hun skal fra før av være en sterk kandidat.
Aung San Suu Kyi slo meg også, men jeg tror hun er litt for ensporet og mest opptatt av Burmas framtid. Generalsekretæren i FN må være opptatt av hele verdens framtid, ikke bare av enkeltsaker.


Tidligere latvisk president, Vaira Vike-Freiberga
Poenget er iallefall at det finnes mange sterke kvinner der ute som har erfaring fra ledelse før. Slik at det ikke finnes kvalifiserte kvinner til jobben er ingen unnskyldning! 
Kvinnelige ledere trengs sårt i verden. Både innenfor politikk og ledelse, og næringslivet.


Hvem ville du nominert?
                             

1 kommentar:

Notre&Co sa...

This post has been peeped at Notre&Co. Due to the low resolution of your images, we replaced it with a different, but fitting one. Hope you don't mind ;)