søndag 10. oktober 2010

Er global oppvarming en bløff?

I en artikkel på Dagbladet.no joiner fysikeren Harold Lewis de som mener menneskeskapte klimaendringer er en bløff.
Det som overrasker, og skremmer meg mest er ikke artikkelen i seg selv, men dagbladets meningsmåling til saken. I skrivende stund mener 57% at de ikke tror på menneskeskapte klimaendringer, 37% tror på dette. 26.523 har hittil stemt. 

Hvordan kan så mange virkelig mene at vårt forbruk og forurensing virkelig ikke setter sine spor og er grunn til at vi ser starten på mange mulige alvorlige klimaforandringer? 
Er ikke sur nedbør et produkt av utslipp av eksos fra biler og fabrikker?
Så mange biler og fabrikker som oser ut eksos dag ut og dag inn. Like før OL i Beijing hadde de et prøveprosjekt hvor biltrafikken i sentrum ble stoppet i tre dager. De var merkbar forskjell på satellittbilder over byen. 
Er det ikke også en vanlig ting å se at naturen rundt store industriområder er forurenset, svartnet og på vei til døden? Også befolkningen blir påvirket gjennom sykdommer.

Hvis denne typen mening stadfester seg hos stadig flere, og man ignorerer at vår adferd må forandres for å bevare jordkloden for at vi skal kunne fortsette å leve her tror jeg er meget farlig for menneskets overlevelse i framtiden. Jeg er ingen forsker, men å begrense utslipp av forurensede gasser og produkter sier seg selv vil gjøre gode innvirkninger på miljøet og klimaet. Et grønnere forbruk = en grønnere verden.

Det er spesielt viktig at vi nå foran klimatoppmøte i Mexico legger press på politikerne og forhandlerne slik at vi ikke opplever en fiasko som i København. Selv om dette desverre er store muligheter for...


Hva mener du? Er vi uskyldige i skapingen av klimaendringer?

4 kommentarer:

motionocean sa...

Jeg er overbevist om at vi er medskyldig.
Klimaet har alltid vært i forandring, men vi setter sving i sakene, og får det til å gå fortere enn naturlig.

Hans sa...

"I en artikkel på Dagbladet.no joiner fysikeren Harold Lewis de som mener menneskeskapte klimaendringer er en bløff."

Han gikk vel heller ut av organisasjonen han var medlen i, hvor noen få hadde uttalt seg på vegne av hele organisasjonen. Han mente også at forskere i organisasjonen som var skeptiske til om klimaendringene er menneskeskapte, ikke ble hørt.

"I sine bedre dager oppfordret APS til debatt om viktige saker, og det har også vært organisasjonens viktigste hensikt. Ikke nå lenger. Alt som er gjort det siste året, har vært for å stilne debatten, skriver Lewis."
Hentet fra dagbladet.


"Styret" i organisasjonen mater "verdensledere" med "propaganda" om hvor usannsynlig ille det er, ergo mer penger til organisasjonen.


"Er ikke sur nedbør et produkt av utslipp av eksos fra biler og fabrikker?"

Jo, sur nedbør kan være et produkt av utslipp fra fabrikker. Tror ikke det er noen som benekter at en bil med forbrenningsmotor produserer eksos. Men det er vel uenighet om det er menneskene som skaper klimaendringene.

Ja, klimaet er under endring, og alle kan se at isen smelter.

Anonym sa...

Hei Kristiane.

Jeg er ikke enig med Harold Lewis i at menneskeskapte klimaendringer er en bløff. Men kan det tenkes at det er snakk om vitenskapshistoriens største kollektive (selv)bedrag?

http://www.geoportalen.no/bjorkum/klimaforskningen/

"Ingen kan i dag sikkert vite om flertallet av dagens klimaforskere er på ville veier - slik aristotelikerne var det. Men formen den vitenskapelige debatten har hatt de siste ti årene, og måten man har forholdt seg til alternative forklaringer på, og ikke minst samrøret mellom politikk og forskning, gjør at vi kan være vitne til vitenskapshistoriens største kollektive (selv)bedrag."

Ikke vet jeg. Kan det tenkes at vi aldri får vite? Kan "klimakrisen" overskygge viktigere miljøproblem?

Bry deg! sa...

Sv: Tusen takk for kommentar. :)
Ja, det er kjempeviktig! Koselig at du er en av de som gjør det. :) Det er faktisk vanskelig å oppnå øyekontakt med folk som er på farten.