torsdag 28. oktober 2010

Den store klagenJeg har i det siste sett litt på det mye omtalte programmet "Den Store Reisen" på NRK. Programmet går ut på at tre familier skal i tre uker leve som en urbefolkning. De tre familiene blir sendt til hver sine urbefolkninger rundt omkring i verden. 
Etter å ha sett alle episodene til nå begynner jeg å lure på om noen av disse familiene har misforstått litt. Jeg tror de har forvekslet dette programmet med "Charterfeber" fra TV3. 
"Charterfeber" går ut på at deltakerne skal gjøre det vi nordmenn gjør best. Reise til Syden og late oss, spise, feste, soling...(eller drite seg ut på tv).

Jeg synes det er mye klaging fra enkelte familiemedlemmene. De har jo meldt seg selv på, og hele poenget er jo at man skal prøve å leve det vi ser på som en primitiv levestil. Det virker derimot som noen av deltakerne har blitt tvangspåmeldt. Ikke vil de smake på noe av maten og drikken, ikke vil de følge de reglene de har og klager over hygienen. Hva var det egentlig de trodde de hadde meldt seg på? 
Hvis man ikke vil prøve å smake på mat og drikke, følge deres leveregler, hva i faen er egentlig vitsen å melde seg på?! 

Også begynner de å grine fordi det skal slaktes en gris, men de eter grisen gladelig etterpå og sier tilogmed hvor godt det var med kjøtt. De syntes visst at grisen ble så brutalt slaktet, men har de noen gang spurt spørsmål om hvordan maten de får i butikkene her hjemme egentlig blir tilberedet? Er nok mye de har spist som har gått igjennom verre ting enn den grisen...

"Lure på om æ nån gang blir rein igjen", sier hun ene av topp to klagekjerringer. Det synes jeg var litt av en overstatement. De var jo klar over at de neppe kom til å ankomme noen plass med dusj og bad...  


Greit at det er mye som er nytt, rart og ekkelt, MEN. De har meldt seg på dette selv, og da sku man tro de var litt eventyrlysten og kunne spart seg mye av den klagingen.
Ja og de guttene i familien i Mongolia virker jo som de er 8 år gamle og aldri kommer til å flytte fra mor og far...

1 kommentar:

motionocean sa...

Det er vel noe sant i det du sier, men som pappa sier; tror nok de har tilgjort den derre 'primitive' befolkninga...