tirsdag 28. september 2010

Kongelig adferd?

Bildet av kronprinsens bil, tatt fra nrk.no

NRK melder i dag at vår kjære kronprins Haakon holdt tale under en miljøkonferanse i dag. Bravo! Synd for han så fikk ikke bare journalisten med seg talen, men også at bilen hans sto på tomgang utenfor under konferansen...Dette minner om da Jens tok privatfly til København for å delta på klimatoppmøte før jul.

Hvor dum, arrogant og naiv kan man bli? Dum og naiv hvis de virkelig tror dette vil gå usett hen. Dum fordi at de deltar på miljøarrangement, har det gått forbi dem hva miljø går ut på? Sov de i timen om forurensing? Arrogant fordi de maner oss til å forurense mindre, mens de selv driter i dette. De trodde vel at ingen skulle merke det. Og disse sender vi som våre representanter...

Kanskje dette er grunnen til at kronprinsparet søker om lønnsøkning. Bensin budsjettet deres er kjørt i grøfta. Det er jo fullt forståelig at Jens og krompen ikke bekymrer seg over deres forbruk, de trenger jo ikke akkurat å bekymre seg over kostnadene sine. De tapper jo bensinen sin så og si ut fra statskassa. 


All transport som går gjennom statskassa burde være billigst mulig, og så grønn som mulig. Hvis vi dødelige mennesker må spare oss gjennom finanskriser o.l. så må hvertfall staten ta noen inngrep. Transport blir ofte dyrere enn det nødvendigvis må være. De som lønnes av staten burde gå fram som gode eksempler og kjøre kollektivt og anskaffe seg el-bil(der det går).
Det har tidligere vært oppe i media hvor få på stortinget som benytter seg av el-bil til jobb(Aftenposten, 11.09). 

Hvordan kan politikerne forvente at vanlige bilister skal gå til anskaffelse av det, når de ser at politikerne ikke gidder det? Jeg tror at hvis alle de statsansatte hadde kjørt el-bil så hadde flere vanlige byttet til dette. Kanskje det hadde skapt en samvittighetskultur(?) 
Legg også merke til at de eneste to faste el-bil kjørerne på tinget er fra FRP og Høyre. Shame on you SV, SP og AP! 
Kjære moderparti SV. Hvordan kan miljøparti profilen opprettholdes og bli trodd på hvis ikke partiet selv tar enkle grep? For å kjøre el-bil i Oslo er ett enkelt grep.


Er det for dårlig miljøsatsing oppe i Norgestoppen?

2 kommentarer:

Azuritt sa...

Minner veldig om da Giske råkjørte i 140 km/t.
Uten å se at det kunne være hverken uansvarlig, farlig eller direkte unødvendig.

Regler, miljø og lover gjelder visst ikke landets topper.

Mariann sa...

Det "værste" er at teknologien i dag er så bra at det egentlig ikke er behov for å bruke en dråpe med olje/besin, men (amerikanske) oljeselskapene har sånn makt at de kjøper opp "grønne bedrifter" for å slå de konkurs så at verden ikke kan bli grønn.