fredag 6. august 2010

Aldri mer Hiroshima og Nagasaki


I dag er det 60 år siden USA slapp atombomben over Hiroshima, og tre dager senere Nagasaki. Flere hundretusener døde som følger av bombene. Uskyldige mennesker uten forvarsel, uten noen sjanse til å flykte! USA var i krig mot Japan ja, men jeg vil gjerne omformulere det til USA styre var i krig mot Japans styre. Folket ville ikke nødvendigvis ha krig. Innbyggerne ville nok bare leve.
At noen i det hele tatt forsvarer bruken av "little boy" og "fat man" er motbydelig og forkastelig. Det er alltid sivilbefolkningen, uskyldige som ikke har noe å si i bestemmelsen om krig, som lider av krig. De som starter krigen, de som legger opp til den slipper ofte unna.

Det er 60 år siden i dag. Men atombombene og bruken av dem har kanskje aldri vært så aktuelt som nå. Flere og flere land går lengden for å skaffe seg atomvåpen. USA, Russland, Israel, Storbritannia, Frankrike, Kina, India, Pakistan, Nord-Korea og muligens Iran.
Det snakkes stadig om nedrustning, men vil nedrustningen noengang gå så langt at det ikke finnes atomvåpen mer? Neppe. Så lenge andre land har det, vil jo ikke andre avskaffe seg. Da har de med atomvåpen ett overtak.

USA, overlegenheten selv, kritiserer stadig Iran for at de mener de holder på å utvikle atomvåpen. Hadde det vært Iran som slapp de to bombene for 60 år siden, eller hvem som helst andre enn USA, ville nok USA vært først i kø til å nekte det landet å inneha atomvåpen igjen.
Selv har de det, men som eneste land som faktisk har brukt det til å drepe burde de faen meg ikke få ha det! Akkurat slik Tyskland ikke fikk ha noen aktiv arme etter 2. verdenskrig.
Ett annet tegn på deres overlegenhet. I dag på 60 årsdagen var det første gang en amerikansk representant ved minneseremonien! Aldri har en amerikanske president besøkt Hiroshima! Det er vel fordi de skjemmes håper jeg! Men de burde legge til side sin egen stolthet og overlegenhet å vært der for lengst! Barack Obama burde vært der i dag!

Noe som faktisk overlevde atombomben i Hiroshima, er atombombekuppelen, nå kalt fredsminnesmerket i Hiroshima. I 1996 ble bygget satt på Unescos liste over verdens kulturarv, til, hold deg fast, PROTEST fra USA, og Kina!

Synes du USA burde blitt hardere straffet?
Var det rett å bruke bombene?3 kommentarer:

Anonym sa...

Synes garantert USA slapp for billig unna med dette. Jeg synes også det er høyst hypokritisk av landet å tvinge nedrustning på andre når de selv ikke en gang har tenkt tanken om amerikansk nedrustning. Synes de burde passe seg fra å blande seg inn i andre sine saker, ellers kan de fort få en bombe i hodet...

Anonym sa...

Hva var alternativet?
Fortsette krigen?
Japan hadde en holdning om å kjempe til siste mann. Det var faktisk Japan som angrep USA ved Pearl Harbor. Ja det var bare et tidspørsmål før USA ble trekt inn i krigen, men hadde skjedd hvis de hadde stått på sidelinjen?

Må være greit å leve i en soisialistisk drømmeboble.

Kristiane sa...

Drømmeboble? Vi kan ikke vite hvordan krigen hadde utartet seg uten atombombene, så det blir bare spekulering. Uansett så er det ingen unnskyldning å bruke to atombomber på sivile for å ende krigen!!! Hvis du i det hele tatt har respekt for andres liv så skjønner du også det.