søndag 27. juni 2010

Skeivt samfunn


Skeive dager har akkurat blitt feiret i Oslo med paraden som høydepunkt. I forbindelse med denne har det blitt en del medieoppslag om at paraden for første gang også inkluderer grønland.

Reaksjonene har vært for det meste positive, og det burde de jo selvfølgelig være.
Oslo er en fri by, hvor alle ha rett til å ferdes og grønland er da en del av Oslo!
Grunnen til oppstyret er jo selvfølgelig fordi grønland er en bydel preget av religionen islam. Homofili er fortsatt kontroversielt i mange muslimske grupper, og desverre er mange sterkt imot det. Folk som har vært åpen om sin legning har bl.a. blitt ropt etter på åpen gata.

Det motstanderne glemmer, er at Allah(eller Gud) har skapt verden og menneskene. Da har han jo også skapt homofili som en del av mennesket. Så lenge menneskene har eksistert har også homofili eksistert, fordi det er en del av naturen vår. Den seksuelle tiltrekningskraften vi får mot en annen person er en naturlig prosess vi ikke bestemmer over, eller har skapt. Den er like naturlig som sulten vi kjenner når vi ikke har spist på en stund.

Alle mennesker burde få uttrykke en av våre beste egenskaper, kjærligheten. Om det er for en mann eller dame, hva er problemet egentlig? Det skader verken deg eller meg at Ola ønsker å være sammen med Lars.
Vi hører ofte at "samfunnet ikke er klar" for f.eks. ekteskap mellom samme kjønn, homofile fotballspillere eller adopsjon for homofile.
Samfunnet og verden er det vi gjør det til. Det er vi som bestemmer hvordan det skal være.
Alle land burde la homofile gifte seg på lik linje som heterofile. Homofiles kjærlighet er ikke mindre verd enn heterofiles.

Kirken er en av de største motstanderne mot ekteskap mellom samme kjønn, selv om også noen av kirkens tjenere vil at det skal bli fullt lovlig. Heldigvis er det IKKE kirken som styrer landet vårt. Kirken er en gammel dårlig tradisjonselskende institusjon, som burde ta ett skarpt blikk på seg selv før den skal diktere hvordan mennesker skal leve.

Det skader INGEN at to av samme kjønn får gifte seg. Det er en sak som egentlig bare angår de to, ikke hele samfunnet.
Når det gjelder adopsjon. Hvorfor skulle ikke to damer eller menn klare å ta vare på ett barn like bra som en mann og en kvinne? Det er jo heller ikke alle tradisjonelle foreldrepar som er noe særlig gode foreldre. Når enslige mødre og fedre klarer å ta vare på sine barn, altså EN forelder, så kan hvertfall to, menn eller kvinner, klare det kjempebra!

Jeg tror at disse reglene vi har i dagens samfunn og verden mot homofile er noe av det som gjør at det fortsatt finnes mange fordommer der ute. Det kommer neppe til å hjelpe på fordommene og livene til disse menneskene hvis vi skal fortsette å tviholde på gamle, utgåtte tradisjoner og regler. Et samfunn som hyller kjærligheten istedenfor å forbanne den, tror jeg er ett samfunn med mer lykke og mindre fordommer.

Hva mener du? På tide for Big Brother å komme seg ut av soverommene til folk?

2 kommentarer:

motionocean sa...

flott innlegg det her!
så sanne ord, fordommer er så fælt...
xxx

2ne sa...

Flotters innlegg, kunne ikke vært mer enig.

fordommer bare fordummer..