mandag 14. juni 2010

Onkel Sam har fått blod på tann


Kongressen i USA at the moment"Ching, ching!"

Denne lyden hører hører vel Obama og resten av hans menn akkurat nå. Afghanistan, USA`s pest og plage har plutselig snudd trenden og blitt til en gullgruve for amerikanerne. Bokstavelig talt. Det er funnet store forekomster av forskjellige mineraler i landet, bl.a. gull, jern, kobber og litium.
The New York Times har fått tak i et hemmelig notat fra det amerikanske forsvarsdepartementet. Der står det også at Afghanistan kan bli "det nye Saudi-Arabia"...

Kanskje amerikanerne ikke kommer til å være så ivrig på tilbaketrekning allikevel?
Onkel Sam skal nok ha en bit av kaka, en stor bit, før de forlater Afghanistan. Landet som har vært en så stor vond sak for USA`s regjering i mange år, har nå plutselig blitt den melkekua.
Av en eller annen grunn så tviler jeg på at disse funnene kommer til å komme lokalbefolkningen til gode. Isåfall blir det vel bare smulene igjen til dem.

Her har iallefall media(TNY) gjort en super jobb i å avsløre dette! Det beste som kunne skjedd for Afghanerne er jo at det kommer ut i offentligheten. I det stille ville de nok ikke hatt en sjanse overhode på å få noe godt ut av deres ny-oppdagede ressurser.
Store utenlandske selskaper kommer garantert til å ta over, akkurat som vi har sett og ser i andre fattige land med store naturressurser. Som f.eks. Nigeria.

Hvem tror du vinner på denne oppdagelsen?

2 kommentarer:

motionocean sa...

aner ikke, har ikke hørt om det før!
håper det går bra for den stakkars lokalbefolkningen... det pleier uheldigvis sjeldent å gå bra for dem :/

har forresten lett etter bloggen din i en time nå!!
kalarte IKKE å komme på hva bloggen het, og søkte på google på alt mulig rart :p
måtte tilslutt se gjennom den siste ukas historikk, og legger deg dermed til på bloglovin :)
xxx

Kristiane sa...

Takk! :-)