tirsdag 8. juni 2010

Noen får det sagt

Noen som har hatt en dagen der på?


Offentlige do er egentlig en meget lur plass å spre sine seriøse og mindre, eh, seriøse budskap. Her har folk som regel litt ekstra tid til overs og blir sittende ett minutt eller to(kommer ann på hva som kommer ut).

Hva med å henge opp en korketavler på diverse toaletter rundt omkring i Norges land. Så slipper man å irritere sinte vaskere og eiere av toalettene. Det hadde da sett mye bedre ut å.
Offentlige toalett er jo en ypperlig plass for å spre budskap og meninger. Alle må jo bruke dass innimellom, så det når jo ut til de fleste. At ikke foreninger og politikere har tenkt på dette før?
Man kunne sikkert fått vervet mange på denne måten.

Det er jo så mange som like å skrive på dassveggen. Å dette er ett "problem" vi nok aldri blir kvitt uansett hvor mange gang veggene blir vasket. Hvorfor ikke ta dette til ett nytt nivå, innfør korketavlen på offentlig dass!
En korketavle koster vel max ca. 45 på ikea.
Det er jo slike små investeringer i hverdagen samfunnet må ta se råd til iblant. De koster ikke mye, og får stor effekt. Så slipper man å betale vaskere overtid for å skrubbe dassveggene.

En annen ting jeg har tenkt mye over, spesielt nå om våren, er hvorfor det ikke blir satt ut flere askebegre rundt omkring ute? I parker, ved trikkestopp etc.
Hvis de lokale politikerne tror at et manglende askebeger gjør at folk ikke røyker så er de bare jævla naive. Sneiper forurenser en del, og ser utrolig stygt ut. Der det er en benk eller trikkestopp bør det være ett askebeger ganske nært. I parker burde de være strategisk plassert, det blir mye sneiper i parker. Der jeg har sett askebeger, har det vært sånn 1 askebeger for 1 park. Det sier seg selv at folk ikke spaserer over halve parken for å hive sneipen.
Askebegre kan umulig være en stor utgift, og det tar neppe lange tiden å montere opp. Bruk heller penger på askebeger, enn på at folk skal plukke opp sneipene.


Denne reklamen er fra Oslo kommune. Den er jo grei i seg selv. Man kan selvfølgelig hive sneipen i nærmeste søppelkasse(sett at den eksisterer). Men her har man en viss fare for brann. Det hender ofte man tror man har fått slukket sneipen, også er det en liten glo igjen. Jeg vil hvertfall ikke være skyld i brann i søppelkasser. Så det er en viss risk med å hive sneiper i søpla mener jeg. Pengene kommunen har brukt på denne reklamen kunne sikkert skaffet en del askebegre...
Det handler om prioriteringer.

Hva mener du? Er det for lite askebegre i Oslo og Norge generelt?
Vil du ha korketavler på offentlig toalett?

Delta i debatten!

1 kommentar:

Lisa Even sa...

Jeg har jo den glede av å være tilhenger av totalt røykeforbud, fjern tobakkindustrien,bytt ut tobakksplantene med korn, ris, poteter og annen matnyttig vekst:)
Så da kan vi jo kan begynne med røykeforbud i alle parker bare for å få øvet litt og da slipper en å anvende masse kapital på askebegre for ikke å snakke om slike menn med refleksstriper som må rundt å tømme disse illeluktende dunkene:)