torsdag 6. mai 2010

Euroens fall?


Leser på Aftenposten.no at flere økonomer sier at Euroen er i fare for sammenbrudd etter finanskrisen, og spesielt situasjonen i Hellas.
Tyskland la grunnlag for å gi en krisepakke til Hellas, nettopp for også å sikre Euro forbundets framtid.
Dette ser jeg på som enda en god grunn til å si NEI til EU. Krisen i Hellas som har svekket Euroen viser oss risken man tar ved å være med i ett forbund som gjør at man bli avhengig av at andre stater holder seg stabile.

Norge er ett av verdens beste land å bo i. Vi har også blitt kåret til det beste landet å bo i flere ganger. Vi har en stabil økonomi, og det har vi hatt i flere år. Vi har ikke merket finanskrisens fare på nær samme måte som andre land. Så hvorfor risikere denne stabilheten ved å gå inn i denne unionen som vi ikke trenger?
Er det ikke best å klare seg på egen hånd, uten å være avhengig av andre?
Er det ikke slik vi alle burde tenke?

Jeg føler at mange politikere som er for EU nærmest mener at vi er presset til å bli med i EU etterhvert. At vi ikke har noe valg tilslutt. Jeg mener at hvis dette skulle vise seg å stemme, så viser jo bare det at EU ikke er noe demokratisk frivillig, men mer diktatorisk.

Er du for eller i mot EU?

4 kommentarer:

Tonje sa...

Jeg er for for for! Og i forhold til det du skriver, Euroen er frivillig for alle EU land, og Norge med sin sterke KR ville ikke ha innført den. I allefall ikke før vi mister vår viktigste ressurs, nemlig oljen, og da ikke lenger vil kunne ha den samme velferdsstaten osv som vi i dag tar som en selvfølge. At Hellas har dummet seg ut er ikke EU sin feil, men EU blir redningen.

Denne karen sier det godt i innlegget sitt om EU:
http://erikdale.wordpress.com/2010/06/10/hellas-takk-eu/

Kristiane sa...

Ja vet jo at Euroen er frivillig, enn så lenge. Flere land som ikke har den. Men å gå inn i denne typen union har ingen hensikt for Norge. Å vi ser at mer og mer av makten flyttes inn til Brussel. Mindretallet må godta ting flertallet ønsker, og de folkerike statene er de som bestemmer mest. Sånn er EU, om vi liker det, eller ikke. Jeg liker det ikke og håper for guds skyld vi ikke går inn i EU.

Tonje sa...

Med den nye Losboa- traktaten har EU gått litt vekk fra denne sentrum-periferi politikken. Det er bla. åpnet for at enkeltinivider fra ulike land sammen skal kunne komme med forslag og kreve forandringer. Altså er det enklere å påvirke for hver enkelt innbygger. Traktaten åpner forresten også for utmelding av EU.

http://www.regjeringen.no/nb/sub/Europaportalen/EU/eu/2007/Hva-inneholder-den-nye-EU-traktaten-Lisb.html?id=489318

Kristiane sa...

Ja de prøver jo å styrke Parlamentet også, desverre er ikke folk på gata så interesserte, det er mye å sette seg inn i. Som alt annet har EU positive sider, men også negative. Jeg er imot EU fordi jeg mener de positive er kanskje positive for fattige land, men for Norge sin del behøver vi dem ikke. Vi er ett lite land og kommer til å måtte innføre ting vi nødvendigvis ikke vil, det ser man jo bare gjennom EØS også. Jeg følger EU blir mer og mer en tvang ovenfor andre. Men vi har nå alle forskjellige meninger :-)