torsdag 15. april 2010

Religionens sanne ansikt


De siste ukene har verdens medier gitt oss sjokkerende nyheter om overgrep mot små barn knyttet til den katolske kirke. Sjokkerende vil mange si, men er disse "nyhetene" egentlig så sjokkerende? Det er jo ikke noe nytt at religionens menn og kvinner utnytter andre mennesker gjennom sin posisjon. Da tenker jeg ikke bare på den katolske tro, men i alle trosretninger.

Terrorister utnytter troende til å drepe og føre krig i Allahs navn. Når det er en eller flere bakmenn som står bak disse planene og ikke Allah. Det var ikke Allah som ropte fra himmelen at terroristene skulle angripe World Trade Center 11. September 2001. Det var menn, mennesker, som sto bak både planleggingen og selve angrepet. Det var heller ikke Allah som kommanderte "hellig krig". Så å kalle det hellig blir helt feil. Det har egentlig ingenting med religion å gjøre.

I Senegal kan alle åpne koran skoler for barn, daara. I følge Human Rights Watch misbruker mange av lærerne på disse skolene elevene til tigging. Noen lærere har tjent over 100.000 dollar på å få små barn fra 4-12 år til å gå på gaten å tigge. De misbruker altså den muslimske tro til å åpne religiøse skoler for sin egen vinning, ikke for å lære bort koranen.

Barn blir ofte utsatt. De kan ikke velge selv hvilken religion de skal tilhøre, eller om de vil tilhøre en religion i det hele tatt. De fleste følger bare i sine foreldres fotspor fordi de ikke vet noe annet. Jeg tror ikke det er så mange religiøse foreldre som forteller barna sine at de må velge det de tror på selv. Da blir de heller utstøtt hvis de ikke tror.
De fleste husker sikkert historien om Abraham ,fra det gamle testament, som ble bedt av Gud om å ofre sin egen sønn. Dette var riktignok en test av Gud, men Abraham hadde tenkt å gjøre det. Å ofre sin egen uskyldige sønn!

Kvinner har heller ikke blitt behandlet så fint av religionen. Vi har alltid blitt undertrykt av menn på alle måter. I hjemmet, arbeidet og i samfunnet generelt. Vi ser fortsatt at kvinnen blir undertrykt religiøst. Har vi hatt en kvinnelig pave f.eks? Nei. Hvorfor skulle ikke en kvinnelig pave gjort en like bra jobb som en mannelig? Kanskje til og med bedre?
Vi ser stadig på nyhetene om sekter som blir rullet opp verden over hvor en mann er gift med 10 kvinner, og hvor kvinnene er blitt hjernevasket og utnyttet på det groveste.

Sist men ikke minst overgrepene i den katolske kirke. Barn har blitt misbrukt over hele verden av Guds menn. Gjennom sin posisjon i kirken har de fått tilgang til å utføre disse ugjerningene. Hvis disse mennene virkelig tror på Gud så hadde de aldri gjort det. For tror du virkelig på Gud så tror du på himmel og helvette. Helvette skal jo være så avskrekkende at ingen vil dit. Så tror du virkelig på det så hadde du aldri i livet gjort noe som ville sende deg dit. Det mener jeg. Så disse Guds menn som har misbrukt barn må jo ha skjønt at deres handlinger ville sende dem rett ditt. Hvis de hadde trodd. Spesielt urovekkende er det også at kirkens øverste ledere har dekket over dette, og latt de skyldige gått fri. "Den som tier samtykker". Det føler jeg er veldig aktuelt i denne saken.

Jeg mener alle disse overgrepene som har pågått viser religionens og kirkens sanne ansikt.
Folk må begynne å tenke selv. Å om det finnes en Gud, eller flere Guder. Hva slags Gud lar så mange uskyldige mennesker bli misbrukt i sitt navn? Det er isåfall en Gud jeg ikke vil tilbe.

Har du flere eksempler på religionens misbruk?
Tror du på en Gud?

1 kommentar:

KE sa...

Helt enig. I alt du skriver. Det prester og andre av "guds menn" har gjort systematisk opp gjennom alle år kan ikke rettigjøres av at de ber om tilgivelse fra en som ikke engang kan vise seg. Nei, jeg tror ikke på Gud før han/hun/det kommer rett foran øynene mine og kan bevise en hel liste av ting.