lørdag 6. mars 2010

Svindårlig

Husker dere svineinfluensaen?
Jo altså den livsfarlige influensa versjonen som kunne ta livet av halve befolkningen i vårt kjære fedreland. Den influensaen som visstnok smittet veldig fort og som innførte anti bac som allemannseie. Den som gjorde at media solgte masse aviser med sine skrekk overskrifter og misledende "fakta". Å du husker den så vidt ja? Ikke rart. Etter en av de største hysteriene de siste året(bortsett fra "vannkrisen" i Oslo for noen år tilbake) er det ikke mye å lese om svineinfluensaen lenger. Det er så latterlig. Folk fikk jo helt panikk. Dette viser virkelig hvor stor innflytelse media har i Norge. Spesielt de store mediene som VG, Dagbladet og Aftenposten. Hver eneste dagen nesten kunne man lese nye skrekk overskrifter . "Halve befolkningen kommer til å dø", "Det finnes ingen vaksine", "Nå finnes det plutselig en vaksine"... Ingen av disse var faktiske overskrifter, men de er ganske lik det som ble skrevet. Har vi ikke alle hørt, "Du skal ikke tro alt du hører/leser"? Jeg tror flere burde leve litt mer etter det mottoet...

Selv var jeg alltid skeptisk til denne pandemien som den ble kalt. Spesielt til vaksinen som plutselig dukket opp av intet. Det var vel ca rundt mai svineinfluensa panikken spredte seg her til lands. Da fantes det ingen vaksine. Knapt ett halvt år senere finnes det plutselig en vaksine, og den norske stat har kjøpt opp dobbel dose til hele befolkningen. Media fyrte opp under, og svært få stilte kritiske spørsmål. Spørsmål som, hvor mye tjener egentlig legemiddel industrien på dette? Hvor mye forskning er gjort på denne vaksinen? og ikke minst, hvor mye får man forsket på så kort tid? Stinker svik av kvalitetssikring lang vei her lukter jeg. Hastverket av denne pengemaskinen av en vaksine fikk også visst seg på folket. Flere av de som tok den ble mye dårligere av den enn det de ble av selve svineinfluensaen. Folk som måtte ta den via jobb men som ikke nødvendigvis hadde tatt den ellers ble også dårlige. Så vidt jeg husker var det også noen som døde av den. Du spørr kanskje hvorfor jeg sier pengemaskin når vi fikk den gratis. Ingenting er gratis. Staten betale for den, altså med være skattepenger, og penger som kunne gått til vaksine og medisiner som virkelig trengs.

Hysteriet rundt denne "pandemien" synes jeg er ganske flaut. Og at ikke den norske regjeringen og stortinget gjorde mer research og lot panikken bre seg synes jeg er svindårlig og uansvarlig. Vaksinekøene strakte seg langt utenfor helsesentrene, og folk brukte munnbind. Jeg har ikke opplevd noen slags hysteri rundt vanlig influensa, enda den tar flere liv HVERT år enn det svineinfluensaen gjorde i fjor.
Moralen her, ikke tro alt du leser i VG! Tenk selv.

Fikk du panikk av svineinfluensaen?
Følte du deg svinete?

Ingen kommentarer: