torsdag 4. mars 2010

Bandittstaten Norge

En av cellene i Halden fengsel
Fredsnasjonen. Det har vært Norges varemerke og kjælenavn i lang tid nå. Idyllen begynner midlertidig å slå sprekker. Derfor vil jeg nå døpe om Norge til bandittstaten. For her til lands er det godt å være banditt. Og banditt tilværelsen fører med seg mange goder. De nyeste iform av flatskjermtv, eget musikkrom og dyr kunst på veggene. Det nye fengselet i Halden har skapt stor furore over vårt kjære fedreland. Mest negativt. Og det med god grunn. I dette nye luksus fengselet kan bandittene bl.a. kose seg med underholdning på flatskjerm tv og spille inn sin gangstermusikk på ett eget musikkstudio. Der kan de også spille inn lydhilsner til deres kjære de savner på utsiden. Savner de noen så synd for dem, det skulle de kanskje tenkt på før de gjorde noe som sendte dem i fengsel! Og for de kunstinteresserte henger det kunst til flere 100.000 kroner på veggene. Den dårlige unnskyldningen for denne sløsingen og misprioriteringen av penger er at fengselet skal motivere de innsatte til å slutte med å leve ett kriminelt liv. De som har funnet på denne unnskyldningen må jo ha vært full eller noe. Jeg tror heller på motsatt effekt. Med de lave fengselsstraffene her til lands, og i tillegg luksus når du sitter inne, noe de fleste sikkert ikke har på utsiden, hvorfor skal det motivere til å slutte? Høres mer ut som en fristelse inn i det kriminelle liv spørr du meg. En bra kommentar som beskriver denne misprioriteringen bra kom på Aftenposten.no, "Når jeg blir gammel skal jeg bli kriminell".

I mange år har det vært debatter og diskusjoner fram og tilbake om de elendige kårene til mange av de gamle som har vært med å bygge opp landet vårt. Eldre som må sove på gangen, og noen som tilogmed må ha rommet sitt på badet, som deles! I det nye fengselet har alle cellene eget toalett og dusj! Så moralen er altså, de som har bygget opp landet får sove på en nedslitt gang, de som river ned landet ved kriminell aktivitet send dem på en luksus suite! Hvis bandittstaten Norge har råd til eneceller i fengsel, ny opera og denne typen luksus, så har vi også råd til en ordentlig standard på eldrehjem, og råd til å sikre de eldre respektable levekår!

Nå nettopp leste jeg også på Dagbladet.no at ifølge kilder i regjeringen vil barnetrygden kuttes ned, og foreldrefradraget for utgifter til stell og pass av barn reduseres eller fjernes i budsjettet til 2011! Dette pga at finansminister Sigbjørn Johnsen sier at vi må redusere bruken av oljepenger. Kunst til 100. 000 hvis av kroner er vel ikke akkurat redusering?!


Jeg mener at skal man friste kriminelle til å bli straight så nytter det IKKE med luksusfengsel. Fengslene i landet vårt burde selvfølgelig være humane, men de burde også være av en type standard som gjør at folk ikke vil i fengsel. F.eks. deling av rom, lungemos til middag og tynne madrasser burde vel få mange til ville unngå fengsel.


Hva slags standard mener du at norske fengsel burde ha?

Hva burde være minstekravet til eldrehjemmene?

1 kommentar:

Kristiane sa...

I tillegg har visst oljefondet hatt ett rekordår i 2009, og steget med 169 milliarder kroner...