mandag 8. mars 2010

Apokalypse, nå?

11. september sjokkerte hele verden


Terror, krig, forurensing, sykdom og natur katastrofer har preget nesten hele 00-tallet. Fra 11. september til jordskjelvet i Chile. Vi må heller ikke glemme tsunamien noen år tilbake i Asia som tok flere hundre tusen liv. Alt dette har skapt en slags global panikktilstand. Konspirasjonsteorier florerer som aldri før. Ingenting er hva det ser ut som. Ingen er den de presenterer seg for. Populærkulturen og media har selvfølgelig kastet seg på bølgen(haha, ja bølgen). Spesielt gjennom filmer. På internett finner du filmer som Zeitgeist 1 og 2, og nettsider som norske Nyhetsspeilet. Her finner du mange av de mest populære og kjente teoriene. Som Bildenberg gruppen og New World Order. Det verste av alt er at noe av dette faktisk er litt tankevekkere. Bildenberg gruppen ikke en konspirasjonsteori, den eksisterer. Men det er mange konspirasjonsteorier om hva som er mål og mening med denne gruppen bestående av personer i høye makt stillinger fra verden over. Ja selv "vår egen" Siv Jensen har deltatt på ett av møtene deres. Det overrasker meg litt at ikke dette har fått mer spalteplass i media. Media klikker jo som regel totalt når nordmenn får være med i internasjonale eksklusive grupper og uansett hva. Zeitgeist 1 tar for seg bl.a. Bildenberg gruppen, og det var i denne filmen jeg oppdaget at Siv Jensen hadde deltatt. Filmen kan du se på google videos.
Videre har det kommet store Hollywood produksjoner som spiller på global oppvarming og verdens undergang. Filmer som "The day after tomorrow" og sist "2012". Begge filmene har mange likheter. De starter med at alle aner fred og ingen fare. Men så begynner været og jorden å komme ut av kontroll. Jordskjelv uten forvarsel, kjempebølger og tornadoer.
Hm... Virker ikke dette litt kjent? Tsunami i Asia, jordskjelv på Haiti og i Chile. I filmene skjer alt på ganske kort tid. Det er flere år siden tsunamien, men jordskjelvene i år kom med ganske kort avstand. I filmene klikket det for folk, det ble unntakstilstand. Dette har vi også sett i Haiti og Chile, i form av at folk tar loven i egne hender ved å banke opp en butikktyv(ifølge dem), og folk som tar for seg i butikker.
Virker skummelt lik disse filmene. Tittelen på filmen 2012 kommer jo faktisk fra en gammel maya spådom om at verdens undergang skal komme dette året... Så da gjenstår det vel bare å se...


Tror du vi er vitne til starten på verdens undergang?
Får du panikk?

2 kommentarer:

Kristiane sa...

Nå har det vært jordskjelv i Tyrkia også.

lillcyan sa...

Huff, å jeg som har søkt jobb i Tyrkia :S Tror ikke jeg drar dit nå. Men jeg synes det er skummelt å tenke på hvor ille ute kloden vår er. Alle katastrofene er jo tydelige tegn på at noe er galt. Ja, det har alltid vert katastrofer men det har vert en tydelig økning siden starten på 1900 tallet. Jeg har også hørt at kriger har krevd flere liv de siste 100 årene en i hele jordens historie. Noen sier jo også at om vi skal ha sjangsen til å rette opp skadene vi har påført verden, så må det gjøres NÅ, men det er vist for slitsomt for folk. Nei jeg tror alt vi kan gjøre er å håpe på at verden ialefall ikke kolapser i vår levetid, at den kommer til å gjøre det, tror jeg er uungåelig.