mandag 8. februar 2010

Støtter drosjesjåførene

Som kjent sto omtrent 1000 drosjer i ro natt til lørdag og natt til mandag. Grunnen var at mange muslimske sjåfører protesterte mot at Dagbladet sist onsdag trykket bildet av en Muhammed karikatur, ikke bare trykket de den inni avisen, den var også på forsiden. Det er heller ikke første gang de har trykket karikaturene, da det stormet som verst rundt dette i 2006 ble de trykket på deres nettsider.
Det er ikke lenge siden en annen stor norsk avis Aftenposten også trykket disse karikaturene. Da ble reaksjonene flere, i Pakistan f.eks., med flaggbrenning(av det norske flagg) og trusler mot den norske ambassaden.
Jeg synes det er irriterende, barnslig og latterlig(alt på en gang) at norsk media forsetter å trykke disse karikaturene! Mange mennesker har mottatt drapstrusler pga disse tegningene, mange mennesker har følt seg alvorlig krenket og latterliggjort, og uskyldige mennesker som ikke har noen slags kontroll over publiseringen har blitt satt i fare! Fortsatt skal media av en eller annen teit grunn trykke dem! For meg virker det som de bare er oppmerksomhetssyke, selvfølgelig er de det, de vil jo selge mest mulig. Men å bruke slike metoder for å øke salget, hvor menneskeliv blir satt i fare synes jeg er uansvarlig og teit!
Ja det er bare tegninger, ja vi har ytringsfrihet her i vesten, men, selv om jeg ikke er noen stor religionsforkjemper akkurat, så mener jeg at man til en viss grad må respektere andre menneskers livssyn og livsstil. Ikke disse som kommer med drapstrusler, men nå har ikke alle muslimene i verden kommet med trusler heller da, ett få tall av dem(i likhet med at ikke alle muslimer er terrorister). Men resten må vi respektere.
Når så mange mennesker åpenbart blir så provosert og krenket at det skaper furore over hele verden og menneskeliv blir ifaresatt, så er det på tide å bruke hue litt å tenke at, kanskje vi IKKE trykker dem, hvertfall ikke flere ganger.
Det har gått ett par år siden det stormet som verst rundt denne saken, men takket være Aftenposten, og nå Dagbladet har det igjen blitt stor oppstandelse. Unødvendig mener jeg. Det kunne vært unngått.
Dagbladet sliter jo med opplagstallene sine, så de vil vel selge sjela si for å ikke gå konk. Men metoder som denne er ikke "the way to go" mener jeg. Jeg har alltid ment at Dagbladet og VG er i samme gruppe når det kommer til tabloid shit av aviser i Norge , men jeg har også ment at Dagbladet har vært hakket bedre enn VG, så feil kan man ta...
Samtidig vil jeg bare legge til at jeg støtter drosjesjåførene, men samtidig synes jeg også at dette er noe de burde gjort utenfor jobb. De føler vel at det ikke hadde skapt like mye oppmerksomhet, noe det antakeligvis heller ikke hadde gjort. Som en av sjåførene selv sa, foran enn veeldig lang drosjekø, "Nå ser man hvor avhengig Norge er av oss". Det er jeg helt enig i, og derfor må vi også respektere dem, på lik linje som vi krever deres respekt.

Nå venter jeg bare i "spenning" på neste norske medie som trykker karikaturene, og den dårlige unnskyldingen de har for det.
På forhånd takk for at dere setter nordmenns liv i fare, tusen jævli takk!

3 kommentarer:

Flinke Piker sa...

<3

Tormod sa...

Det er viktig å skille mellom karikaturene her. Den Dagbladet trykket nylig er ikke de samme som Jyllandsposten/Magazinet og andre trykket for noen år siden.

Denne karikaturen er av profeten fremstilt som en gris. Kvinnen som laget karikaturen, en russisk/israelsk konservativ jøde, fikk to års fengsel for å henge den utfor en muslimsk butikk på Vestbredden.

Dagbladet brukte bildet av karikaturen som en illustrasjon av en ikke-sak om at folk hadde lagt linker til den ut på Facebook-siden til PST. Og de trykket den på FORSIDEN, hvilket vil si at alle som var innom en hvilken som helst kiosk som selger Dagbladet ikke kunne unngå å se den.

jeg mener det er viktig å skille disse, fordi Jyllandspostens karikaturer hadde en mening utover ren spottelse og provokasjon.

I saken om Jyllandsposten/Magazinet og de andre var det verd å stå opp for ytringsfriheten. Denne grise-karikaturen er vanskeligere å bruke som "flaggskip" for ytringsfriheten.

Jeg synes Dagbladet opptrådde barnslig, usaklig og utaktisk. MEN, selv denne karikaturen MÅ være beskyttet av ytringsfriheten! De bør ikke straffes av noen lov, heller ikke tvinges til å "legge seg flat". Retten til å krenke ideologier/religioner, selv på det groveste, må være absolutt.

Det er ihvertfall min mening :-)

2ne sa...

Synes det er så jævla unødvendig å trykke slike ting som de vet skaper bare negativitet.

Norsk media må lære å tolerere andre tros-setninger uten å lage noen kødde tegninger.

full støtte til taxi sjåførene.