onsdag 17. februar 2010

Kunsten å diskutere

Det er alltids sunt med utveksling av forskjellige meninger og synspunkt i form av en debatt eller en diskusjon. Venn eller fiende, vi har alle forskjellige meninger. Det som er viktig er å klare å respektere de meningene uansett hvem det er. Å klare å holde diskusjonen innenfor det som diskuteres er ikke heller alltid så lett. Å gå til personangrep mot motparten er verken en smart måte å diskutere på, eller en akseptabel måte. Å kalle motparten som f.eks. bondemegge,enveis kjørt faen, dum o.l. er vel ikke akkurat saklig? Man må kunne ha en diskusjon uten å hisse seg opp og bli personlig, om man er venn eller fiende. Å putte ord i munnen på andre er heller ikke så smart. Venner må kunne diskutere og ha forskjellige meninger uten at man skal begynne å krangle og bli uvenner.
Noe av det viktigste i en diskusjon mener jeg er at man må klare å se saken fra flere ståsted. Man må også kunne innrømme at sin mening ikke nødvendigvis er den rette.

Hva mener du?
Hva er en sunn og riktig måte å diskutere på?

2 kommentarer:

Eirin sa...

Først høre på hva den andre har å si for så å fornuftig underbygge sine meninger med logiske argumenter. Roping og styr blir bare dumt.

Kristiane sa...

Jepp, synes også det er veldig viktig å LYTTE, så man faktisk får med seg hva den andre sier. Er ikke alle som får det med seg virker det som avatil.