onsdag 27. januar 2010

Ukritisk presse

Jeg er skuffet. Skuffet over norsk presse som kun har penger i blikket. Det er forståelig at pressen i disse tider vil gjøre mye for å overleve. Men rom for å bringe viktige nyheter og informasjon fra hele verden burde også stå høyt på agendaen. Jeg synes at norsk presse ofte blir veldig ensformig og ukritisk. I et fritt land som Norge, med så mange utdannede mennesker, burde det være en mer variert og kritisk presse. Litt mer dybde og mindre overfladiske nyheter. Unntakene synes jeg er Klassekampen og Dagsavisen. Bare synd de har ett mye mindre opplag enn VG. Der jeg jobber mottar vi f.eks. ca. 150-170 aviser hver dag, mens vi mottar ca. 10 Klassekampen, og 10 Dagsavisen. Det er dessuten veldig sjeldent vi selger ut alle eksemplarene av de to sistnevnte.
Det er jo ikke rart at folk engasjerer seg i f.eks. Nord-Korea eller i Afrikanske kriserammede land(noen er jo selvfølgelig engasjert). Fordi media ikke er engasjert nok til å skrive tilstrekkelig om nyheter fra disse områdene. Det dukker en sak opp i ny og ned, men så er det glemt igjen. Media setter dagsorden, derfor synes jeg de har et ansvar å rapportere nyheter fra hele verden. Hvor var f.eks. Haiti i media FØR jordskjelvet? Det var ikke mye bedre der da, ettersom Haiti er og har vært en stund, ett av verdens fattigste land. Men først nå får vi landets krise trådd nedover hodene våres fra alle mulige kanter.
Om noen uker er garantert Haiti forsvunnet igjen fra media, og glemt av folket...
Men krisene og fattigdommen består.

4 kommentarer:

Flinke Piker sa...

<3

clara sa...

Det här har jag tänkt på en mängd gånger, hur gör man för att vi människor egentligen ska reagera, det känns som vi har blivit immun mot det som sker i världen..

Kristiane sa...

Enig med deg Clara. Man kan selvfølgelig ikke bry seg om alt og følge med på alt. Det er altfor mye som skjer. Men man kan jo prioritere litt.
Kos at dere titter innom bloggen min piker<3

Linn Marit sa...

Jeg skjønner hva du mener, men samtidig er det veldig vanskelig for pressen å kunne skrive om absolutt alle ting hele tiden også da. Folk ville ikke lest artikler om ting de ikke kan finne en relasjon til. Pressen skriver som regel om det de på en måte kan hente hjem til Norge. Ta f.eks tsunamien for noen år siden. Det er klart det blir et stort fokus på det som har hendt, for det er så sykt mange nordmenn som ferierer der.
Det blir noe vi i Norge kan kjenne oss igjen i, og relatere oss til.

SV: Det har du veldig rett i. Det kan nesten virke som om mange tror at verden dreier seg om dem.