søndag 24. januar 2010

"Men du er jo sigøyner. Kom deg ut!"

Nok en gang litt tanker rundt dagens nyheter fra Aftenposten.no. Nok en gang blir jeg provosert, men ikke overrasket.
Sitatet i overskriften kommer fra ett jobbintervju i Italia. Det var det som møtte 41 år gamle Seydovic da han troppet opp på det eneste jobbintervju han har klart å få i Italia. Han rakk ikke å si ett eneste ord om seg selv. Han ble utsatt for grov rasisme. Ifølge EU viser en ny rapport at rasisme og diskriminering av innvandrere og etniske minoriteter er svært utbredt i hele Europa. Dette kom jo ikke akkurat som ett sjokk, men det burde være en tankevekker. Spesielt er i Norge liker vi å se på oss selv som rettferdige, åpne og urasistiske. Dette er bare en bullshit og en fin illusjon vi har skapt av oss selv. Jeg synes det bare blir mer og mer rasisme i Norge. Til å være ett av verdens rikeste land, og verdens beste land å bo i, viser nordmenn en utrolig liten velvilje til å dele godene, vi er en egoistisk folkegruppe spørr du meg. "Jeg stemmer FRP,er imot innvandring og ler av innvandringsnorsk, men jeg er ikke rasist da!" Denne holdningen hører jeg altfor mye av i dette vidunderlandet! Å påstå at du ikke er rasist når du sier at "Jeg hater innvandrere, men svensker har jeg ingenting imot" er å gå seg selv i døra! Svensker er faktisk de største innvandringsgruppa, og de tar hvertfall jobber fra nordmenn! Men jeg hører aldri noen som klager på dem.
Når det er snakk om innvandring i Norsk media og generelt blandt folk føler jeg at nordmenn ser på dem som dyr, eller ting. Ikke som mennesker som faktisk kanskje kommer fra ett land i krig, som har mistet hele familien sin i angrep fra f.eks. VESTLIGE land, eller som kommer fra ett fattigland hvor MAT er en LUKSUSvare! Vi tar det for gitt at maten står på bordet klokka fire, og at det er vann i springen. Men dette er absolutt ikke tilfelle i alle verdens land, desverre. Vi er 4(snart 5) fuckings små millioner mennesker i dette langstraktet landet. Vi er så heldig at naturen har skjenket oss med milliarder av rikdommer i form av olje, og mange av oss forbruker så mye penger på dritt og ubrukelige ting av det er kvalmt! Likevel virker det som altfor mange nordmenn har ett jævla stort problem med å dele disse godene med mennesker som har fått en mye hardere start på livet enn det vi noen gang kan forestille oss! Livet er ett lotteri hvor alle i vi vant første premien. Oljen kommer fra naturen, det er ikke noe en nordmann har funnet opp. Naturen er det egentlig ingen som eier, så ser ikke problemet med å dele den. Vi har jo mye mer penger enn vi klarer å bruke. Hvis det hadde blitt hungersnød og krig(igjen) i Norge/Europa, ville ikke vi forsøkt å flyktet til ett land med fred, la oss si at Pakistan og Afghanistan hadde vært fredelige. Hva hadde vi tenkt hvis de hadde nektet oss innreise,ett sted å sove og mat til å stille sulten? Dessuten skal vi dømme folk for hvor og hvem de er født som? Ingen kan velge det selv... Mange nordmenn er misfornøyde med utseende sitt f.eks. og har dårlig selvtillit for det. Trøster vi ikke dem med dette? Gjelder ikke det samme for hva slags folkeslag du er av, eller hvilken nasjonalitet? Å hvordan tror du egentlig en nordmann som prater engelsk, fransk, tysk høres ut i begynnelsen?

Vi må begynne å se hverandre for det vi er, mennesker, medmennesker.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Synes kanskje du er litt negativ til rasister, det er mennesker det også som har akkurat de samme rettighetene som deg. Det er da fortsatt ett fritt land, så folk burde få lov til å mene det dem vil..

Kristiane sa...

Selvfølgelig skal folk få mene hva de vil, men det betyr ikke at det de mener er bra, faktum eller vettig. Å selvfølgelig er jeg negativ til rasisme og rasister! Det burde du å være! Rasisme er ubegrunnet hat som går utover mange mange uskyldige mennesker. Ingen kan velge hvilken hudfarge de skal bli født med , eller hvilket land de skal bli født i. Vi er alle mennesker av blod og kjøtt, det er det indre som sier hvem vi er, ikke det ytre.