tirsdag 19. januar 2010

Fakkeltog tirsdagkveld fra YoungstorgetI kveld klokken 18.00 vil det gå ett fakkeltog fra Youngstorget til Stortinget for å støtte ofrene i Nord-Koreas dødsleire. Over 300.000 barn, kvinner og menn sitter innesperret i opptil 15 forskjellige fangeleire, laget på modell av de mer kjente konsentrasjonsleirene fra 2. verdenskrig. Her blir de torturert og skadet av sin egen statsmakt. Maten de mottar måles i gram!
I kveld vil vi også gi ett opprop til ett medlem av utenrikskomiteen på Stortinget med krav om at Regjeringen her til lands på legge større press på bl.a. Kina, som er Nord-Koreas viktigste støttespiller.
Det hele startet med 4 ungdommer som så filmen "Yodok stories"(som jeg forøvrig anbefaler til alle å se). De startet en gruppe på facebook som nå har over 1800 medlemmer. Her er link til gruppen.
Jeg håper så mange som mulig vil stille opp i kveld å vise sin støtte til en sak som blir hysjet ned av media og verdens statsledere! Nord-Koreanerne har aldri vært borti internett, mobiltelefoner eller kredittkort. De er totalt isolert fra resten av verden.

1 kommentar:

lillcyan sa...

Hadde jeg kunnet, ville jeg gjort det. absolutt!