torsdag 24. desember 2009

Russisk Rulett

Jan E. Hansen skriver på Aftenposten.no om sine syn omkring bl.a. kampen mot klimaendringer og abort.
For det første så vil jeg si at jeg vil kjempe for en mer miljøvennlig verden, og for flere klimatiltak fordi det er vår generasjon som er ansvarlig for det. Etter den industrielle revolusjon har vi fått så mye ny teknologi som hjelper oss i hverdagen. Men mye av den ødelegger også hverdagen, dag for dag, uten av vi egentlig er helt klar over det.
Bilen f.eks. Bilen har blitt allemannseie i vesten fordi det blir sett på som ett tegn på velstand. Biler og kjøretøyer forurenser mye! Tenk hvordan verden hadde vært uten kjøretøyer!
Før OL i Beeijing hadde myndighetene ett prøveprosjekt på 3 dager hvor det var bilfri sone i sentrum av byen. De sa de kunne se forskjell på satelittbilder. Etter 3 dager! Tenk hvor mye det hadde hjulpet hvis alle de som kan hadde kvittet seg med bilen og heller tatt miljøvennlig kollektivtrafikk! Lufta hadde blitt renere, kollektivtrafikken bedre etter all sannsynlighet, og sist med ikke minst, det folk bryr seg mest om desverre, de som tidligere hadde bil hadde spart mange utgifter.
Vi ødelegger oss selv, og det virker ikke som folk bryr seg.

Når det kommer til abort. Den største trusselen mot jordkloden er overbefolkning. Dessuten må folk bestemme selv over sin egen kropp. Hvis noen blir voldtatt og gravid, skal de da ikke ha muligheten til å ta abort? Mange kunne blitt født, hvis bare foreldrene mine hadde pult en dag før, kanskje hadde det satt en helt annen person her, kanskje ingen i det hele tatt. Ikke alle har ett bra grunnlag heller for å barn. Det koster mye penger! Det er veldig lett for Jan E. Hansen som er mann å sitte å si han er imot abort, fordi han vil aldri måtte ta det valget!
Men jeg vil påpeke at jeg mener det må være strenge regler rundt abort, og jeg vil heller be folk bruke kondom.

Slik som vi driver på i dag mener jeg vi driver russisk rulett med millioner av liv , og vår egen klode. Krig, sult, forsøpling og forurensing overalt. Det brukes så sinnsykt mye penger på krig! Disse pengene kunne løst sultkrisen i Afrika mange ganger! Pengene finnes , men viljen til å bruke dem på noe bra finnes ikke.
Men en ting disse pengesterke ikke ser ut til å tenke på er at det ikke nytter å stå med millioner på bank når havet stiger, og ozonlaget er borte...

Ingen kommentarer: