lørdag 26. desember 2009

Psykisk ustabil?


Etter at paven ble angrepet av 25 år gamle Susan Maiolo har det kommet fram i media at hun skal være psykisk ustabil, uten at noe er blitt bekreftet.
Jeg må spørre, hvem er det egentlig som er psykisk ustabil i denne saken?
La oss se litt på paven selv. En mann som har viet hele sitt voksne liv til å tilbe en gud, som eksistens ikke finnes noen håndfaste beviser for. Han tilber også en mann ved navnet Jesus som levde for sånn ca. 2010 år siden, som påsto at han kunne gå på vannet og at var sønn av denne gud. Ja, merkelig det der også at gud alltid framstilles som en MANN forresten. Kan det ha noe med at menn storsett har kontrollert verden siden menneskene ble til? Hadde det vært motsatt, kvinner som hadde kontrollen er jeg ganske sikker på at gud hadde blitt framstilt som en kvinnelig skikkelse, altså en gudinne da.
Jeg vet ikke for sikkert om paven har sagt at han bruker å "prate" med gud, eller at gud "prater" til han, men hører man stemmer i hodet ses jo dette normalt sett på som litt crazy... Det er jo derfor vi har disse legene vi kaller psykologer...
Merkelig det der at bare de kristne kan "høre"/"prate" med gud. Hvis han er allmektig som de sier hvorfor prater han da ikke med alle, slik at alle ville trodd på han og tilbedt han?
Som vanlig har vel de kristne ett "fornuftig" svar på dette å...
Men jeg tror nok at paven kanskje burde joine frøken Maiolo for en liten hodesjekk...
Hva synes du om dette? Burde han holde seg hjemme sammens med gud, eller ringe akutten?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Folk som hører stemmer i hodet sitt blir ofte betegnet som mentalt syke mennesker. At paven bør også ta den testen virker helt fornuftig. Det skulle han gjort før han ble pave. Det kalles kvalitets sjekk. hehe. At enkelte mennesker blir så besatt av religion når det ikke finnes noen fysiske beviser på det er underlig.
De føler vel at de har ett tomrom i livet el en vanskelig periode og da er det vel godt å kunne fokusere på noe annet som tar fokuset deres bort fra virkligheten. Hilsen Tone som har stor tro på seg selv.

Pikene sa...

Du er så flink til å skrive!

Kristiane sa...

tusen takk, ditto ;-)