torsdag 19. november 2009

Game over

Tore Tvedt


For en gangs skyld kom jeg over en virkelig positiv nyhet i går. Vigrid nedlegges!!
Organisasjonens tidligere leder Tore Tvedt meldte om nedleggelsen på sin hjemmeside;"Jeg er nå pensjonert og ute av aktiv tjeneste for godt. Punktum."
Virker som Tvedt har kommet på bedre tanker på sine eldre dager? Visdom kommer med alderen ifølge noen.
For de som måtte lure, Vigrid var en norsk nynazistisk og nyreligiøs organisasjon som ble stiftet i 1998 av Tore Tvedt. Organisasjonen mente, ifølge wikipedia, at all uro og alle problemer i verden skyldes mennesker som ikke er av arisk(hvit) rase. Vigrid beskriver Adolf Hitler som en "frelser" og "Europas redningsmann"!
Organisasjonen Vigrid kan tydeligvis også karakteriseres som ett politisk parti. Vigrid stilte nemlig lister i Buskerud til årets stortingsvalg! Det at de kunne gjøre dette når de åpenlyst har rasistiske og nazistiske holdninger finner jeg meget bekymringsverdig.
De fikk 174 stemmer i Buskerud, så det ble ingen stortingsplass, men bare at noen stemmer på dem er jo helt forferdelig! Heldigvis er de ikke her ved neste valg, men lignende organisasjoner finnes og vil sikkert forsøke. Det er opp til oss å stoppe dem ved IKKE å stemme på dem eller gi dem støtte.
De er ikke bare rasister og nynazister, de er også kriminelle og voldelige. Ifølge Aftenposten.no har flere av tidligere medlemmer i Vigrid vært involvert i voldelige episoder. Tvedt selv har blitt dømt til betinget fengsel for brudd på rasisme loven.
Jeg synes vi burde feire at Vigrid er nedlagt, game over, finito!! Og passe på at lignende grupper ikke får vokse fram. Bare slik kan vi oppnå en ordentlig fredfull verden, og fred og samhold i Norge.
Hva synes du om Vigrid og slike organisasjoner?
Burde de få bruke ytringsfriheten sin å si hva de mener, eller burde det være en grense for ytringsfrihet?


1 kommentar:

2ne sa...

HIPP HIPP HURRA :)
vigrid er den største rasist partiet som noen gang har eksistert i norge.

Tore tvedt kan gå å legge seg, så utrolig glad for at partiet er oppløst.

Helt utrolig at det har vært er lovlig med ett slik parti!