søndag 14. juni 2009

Israel vs. Palestina

Foto: Dagbladet

Dagbladet skriver i kveld om Israels statsminister Binyamin Netanayahus tale ved et universitet i Tel Aviv.
Han sier at han støtter en Palestinsk stat, så lenge de ikke får ha et eget militære, og Palestina må anerkjenne Israel som Jødenes hjemland og Jerusalem som dets hovedstad.
Man blir som man omgåes, er det ikke det man sier?

Dette minner meg veldig om en av bestekompisene til Israel, USA.
"Vi skal få gjøre som vi vil, men andre må følge vår pipe og gjøre som vi sier".
Jeg blir så provosert! Så Israel skal få ha sitt eget militære, men ikke Palestina. Altså Palestina skal ikke ha rett til å forsvare sitt (om de får det) eget land? Men Israel skal det?
Å si dette er som å si at Palestinerne er mindre verdt enn Israelittene(at han mener det er jo ikke akkurat en nyhet..).
Israel, og Israelittene som selv har opplevd forfølgelse, overgrep og det å ikke ha et hjem. Med en fortid som dette synes jeg det er så utrolig egoistisk og hensynsløst å oppføre seg slik som de har gjort(og gjør) mot Palestina og Palestinerne.

Jeg mener at verden må legge større press på Israel og slutte å la dem holde på som dem vil! Barack Obama har gått fram som ett godt eksempel med å si at han støtter en Palestinsk stat, og at Israel må slutte med utbyggingene. Men jeg synes fortsatt han kan gjøre mer, og kjøre en litt hardere linje. Det er det eneste som funker med slike mennesker som styrer i land som Israel.

Hva mener dere? Synes dere Israel har rett til å kreve en demilitarisert Palestinsk stat?

3 kommentarer:

2ne sa...

OMG de må vel få ha sitt eget millitære, ka farsken.

blir provosert av og lese om slike ting som skjer i verden, men samtidig er det godt og bli mer bevist på det som skjer.

Ing_von sa...

Hmm ,æ vil tenke mæ at grunnen til Palestina ikkje får ha eget militæret, e at Hamas fortsatt e den leden styrken i *landet* Hamas e gal, det vet vi alle. Kæm vet ka som hadde skjedd hvis de skulle få pengestøtte til militær utbyggelse av landet? Hamas hadd eikkje nøyd sæ med å beskytte Palestina ved evt krise, nei, de ville tatt *hehv* over Israel, og gud vet kæm andre de måtte bære nag til. Så nei, æ syns ikkje Palestina skal få eget militær. De bør være fornøyd med det de får tilbudt, egentlig så e det eksistere ikke palestinera, det e et helt nytt konsetp, nåkka de har valgt å kalle sæ, å lage om du vil. Det finnes ingen palestinsk kultur, kunst, matretta, sanger osv. De e som en tenåring, i opposisjon mot mamma israel.

Ing_von sa...

Beklager skrivefeil, sitt med en dårlig pc for tida.. :)